woensdag 1 juli 2015

Vakantie!

Voor de kids, dan wel. Mijn vakantie was vorige week maandag al begonnen en loopt nu bijna af. Wel balen dat ik geen vakantie kon krijgen samen met de kinderen. Maar ik heb hoop dat dat volgend jaar anders is.
Thijs had vorige week zijn rapport al gekregen. Ziet er best netjes uit, al is precies aan te wijzen waar zijn zwakke kanten zitten door zijn dyslexie. Spelling Nederlands en Papiaments is onvoldoende. Tja, logisch. We zullen weer met de nieuwe juf om de tafel moeten, na de vakantie.
Arjan had van daag zijn rapport. Heel goed! Alleen een onvoldoende voor Spaans, dus hij is heel blij dat hij dat nu mag laten vallen. Nog 2 jaar doorzetten op Natuur en Techniek. En wat dan?? Dat is wel een puntje... Toch VWO of HBO? Wat zijn de consequenties? Een hoop denkwerk, voor Arjan zelf en ook voor ons. Voordelen en nadelen, mogelijkheden en onmogelijkheden. In elk geval eerst vakantie.
Dushi
Het begon vandaag al gezellig, want Shavony ging met ons mee naar huis. Ik heb het hele stelletje opgehaald om 10 uur. Ze zijn thuis een spelletje gaan doen en dat zijn ze blijven doen tot het avondeten. Vooral UNO, maar ook boksen enzo. Alleen Thijs heeft af en toe een time-out genomen.
En natuurlijk moest de cavia wel tussendoor even geaaid worden. Bij Shavony thuis hebben ze 2 puppies (ja, die ook al...) en Ellen wil zóóó graag daarnaar toe om ze te zien. Helaas, vandaag niet.















Verder heeft Jelte, de arts in opleiding, bij ons geslapen. Hij is maar 3 maanden op het eiland, en verblijft in die tijd op 3 adressen. Dat is een hoop verhuizen! Zo is hij vandaag naar zijn derde adres verhuisd, maar moest hij gister al uit zijn vorige huis. En aangezien alles hier in de buurt is, was het wel zo handig als hij bij ons zou overnachten. Nu woont hij hier op de B-sectie. Ellen en Thijs kunnen niet wachten tot ze op bezoek mogen, want het is een huis met een zwembad. Dat blijft leuk...

En ik wacht af hoe het in ons ziekenhuis verder gaat. Want de Taamskliniek is overgenomen door het Advent Hospitaal. Het is de bedoeling dat we daar eerst met een prikpost beginnen. Maar wanneer precies, dat is nog niet duidelijk. Ik moet zeggen dat ik het wel een leuke uitdaging vind.

Morgen is het Dia di Bandera, dag van de vlag. Iedereen is dan vrij.
Een mooie dag om de verjaardag van Samuël mee te vieren, de vader van Daniël die bij ons gelogeerd heeft. We zijn met hen zo blij dat hij nu zijn verjaardag kán vieren, na de zware operatie die hij gehad heeft.

Geen opmerkingen: