woensdag 6 mei 2015

Goede cijfers en meer...

Vandaag is Ellen gestart met de EFO. Vandaag en morgen Papiaments. Vrijdag, dinsdag en woensdag taal en rekenen. Ellen is er met frisse moed ingestapt. Vol vertrouwen, mede doordat er een rapport ligt van de kinderpsychiater met een mooi advies. Ze heeft haar tijd goed benut, vanmorgen. Kreeg een kwartier extra vanwege haar dyslexie en had uiteindelijk 10 minuten over. Dus, zei ze, was het een fijn gevoel dat ik rustig alles nog eens over kon kijken en dat ik niet gestrest hoefde te zijn over de tijd.
Dat was één.

Thijs had vandaag zijn spreekbeurt. Over judo. Hij had een goed verhaal gemaakt, zijn pak mee, medailles en bekers van de hele familie. Samen met Kiet heeft hij nog een paar worpen laten zien. En als klap op de vuurpijl het mooie filmpje van Theo, zijn meest fantastische worp (te zien op 2.30 minuten). Alleen konden ze vandaag niet in het computerlokaal, dus gaan ze vrijdag dat filmpje nog bekijken. Hij kreeg wel alvast een 9 voor zijn spreekbeurt. En dat is een hoog cijfer voor de juf!
Verder had hij een 7 voor woordjes Papiaments. Een 8 en een 8,5 voor aardrijkskunde. Het gaat goed...

En dan nog meer studie. Niet van ons, maar van Jelte. Jelte is hier gekomen om onderzoek te doen naar de gevolgen van Chikungunya en wat je aan preventie kunt doen. Ik had hem zondag in de kerk ontmoet en zijn verhaal gehoord. Meteen mezelf aangeboden. Zodoende kwam hij hier vanavond mee-eten en tegelijk zijn vragenlijst uitproberen. Uit de vragen krijg je in elk geval het idee (en dat klopt ook wel...) dat je beter maar goed kunt zorgen dat je in je omgeving broedplaatsen uitschakelt. Dat is natuurlijk wat er hier aan schort, op Curaçao. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat wij er zelf ook niet veel aan doen, behalve dan af en toe bakjes en dergelijke, die rondzwerven in de tuin, opruimen.  Toch is dat het belangrijkste wat je er aan kunt doen: zorgen dat de muggen geen plek vinden om te broeden.
Zeker als je dan dit bericht even later onder ogen krijgt:
http://www.kkcuracao.info/?p=115408

Er komt een nieuw virus onze kant op. Grr.

2 opmerkingen:

Unknown zei

In het filmpje de mooiste klapper op 2'20 min

koivis zei

Groeten uit België, Greetings from Belgium, visit my weblog on: https://koivis.wordpress.com/