donderdag 30 april 2015

Wens vervuld

Een grote wens van Thijs is vervuld: hij heeft een schildpadje gekregen. Hij wilde al heel lang ook een dier. Een hond, een cavia, een schildpad, een vogel... iets.
Vorige week hoorden we dat kennissen terug gaan naar Nederland en zij hebben een hele schildpaddenfamilie in de tuin. Dus, eindelijk, dit was onze kans. Thijs is dolgelukkig! Nu zit hij te broeden op een naam. Voorlopig weten we nog niet of het een mannetje of een vrouwtje is, dat kan nog jaren duren voordat je dat weet.

Ook hebben we nog een grote broer meegekregen: die heet Nelis. Het was bijna donker toen we die bij Tonny in de omheining deden, dus daarvan hebben we nog geen foto. Morgen maar eens even kijken hoe die twee het samen hebben. Zouden ze elkaar nog herkennen na een jaar? Het schijnt bij olifanten wel zo te zijn. Wie weet, is het bij schildpadden net zo?

Verder hebben Arjan en Thijs zich vandaag vermaakt met het bouwen van een vlot. Twee vlotten, het was een wedstrijd. Natuurlijk moest het bij de baai uitgemaakt worden wie er gewonnen had. Alleen bleek het vlot van Arjan te groot en te zwaar om mee te zeulen. Helaas hebben we geen Pick-up meer om dat soort dingen te vervoeren. Maar het vlot van Thijs bleef drijven en Thijs kon er zelfs op liggen. Daarmee had je wel alles gezegd, want z'n hele voorkant werd nat, zei Arjan. Die vond het niet goed genoeg...


Ellen is vanmorgen met Annemieke naar een pony geweest. De mensen daar willen een zorgboerderij beginnen en dit paardje is het begin.
Daarna hebben ze samen nog een gezellig ochtend gehad en aan het begin van de middag heeft Annemieke Ellen naar een gezin van de kerk gebracht. Ellen had Lisette gevraagd om mentor te zijn, kon ze gelijk een middagje lekker spelen met hun kinderen: Nathan en Talitha. Toen ze om 6 uur thuis kwam was ze helemaal gelukkig, een heerlijke dag gehad.

Geen opmerkingen: