woensdag 11 maart 2015

fotogeniek

Het is wel de week van de foto's en fotografen. Dinsdag moesten Ellen en Daniël weer netjes gekleed (dwz, gewoon in uniform) naar school. Ergens was iets mis gegaan met de foto's van de school en de hele bezetting moest opnieuw voor de schoolfoto. Ik vroeg me al af wanneer we eindelijk de foto's zouden krijgen of dat ik ze zelf ergens op had moeten halen...
Vandaag ging Thijs naar Bea Moedt, onze BC-er fotograaf. Bea maakt vaak foto's van de Kustwacht, Defensie en dat soort dingen. Maar ook voor haar eigen plezier maakt ze foto's van allerlei grappige voorwerpen of situaties. Ze houdt daarbij ook van lego en playmobil. Dus toen Ard vorige week naar haar toe ging voor de lionfish met lego-poppetjes is Thijs mee geweest. Ze hebben een afspraak gemaakt voor vandaag: fruit met lego, een bijzondere combinatie en erg leuk geworden. Je moet maar zo creatief zijn!

Verder is Ellen heel erg gelukkig met de extra looms die ze gekregen heeft uit Zeewolde (bedankt Petra Alblas). Ze is er voortdurend mee bezit en het wordt heel leuk. Gister heeft ze zelfs kans gezien om iets te maken van een filmpje op You Tube dat in het Engels was.
Vanmiddag heeft ze een cavia en een aapje gemaakt, zo schattig, echt fotogeniek...

Verder was Daniël heel blij dat Theo vandaag vrij was. Ze zijn aan het eind van de middag samen naar de baai gegaan om lionfish te speren. Het is alleen nog niet gelukt om met een vis thuis te komen, een lionfish welteverstaan. Want gewone vissen hadden ze al wel gevangen. Maar speren is toch nog even andere koek... Morgen gaan ze het weer proberen. De aanhouder wint, zullen we maar denken.

Arjan had wat anders 'gevangen'. Hij kwam thuis met een vlinder op zijn polo. Die vlinder wilde Arjan niet verlaten, was op hem gaan zitten toen hij net uit het busje kwam en tot aan huis hield hij/zij het vol. Het kostte zelfs moeite om de vlinder op een bloem te zetten, ook omdat je natuurlijk niet aan de vleugels mag komen.


De kinderen hebben van opa en oma Vreugdenhil de 'Bijbel in gewone taal' gekregen. Ze zijn er erg blij mee. Het bleek mij vanavond weer eens hoe anders het dan binnenkomt. Want Thijs las uit het eerste hoofdstuk van Genesis over de schepping van hemel en aarde. Heel bekend. Zegt hij daarna: Dit klopt echt niet, hoor. Er staat dat God de maan schiep om 's nachts te schijnen. Dat is niet zo, de maan schijnt niet.
Ik was nogal verbaasd...
Nee, zei Thijs, de zon schijnt tegen de maan, de maan schijnt zelf niet.
Tja. Vervolgens zei hij: En dit klopt ook niet: God maakte ook de sterren, staat er.
God maakte niet de sterren, zei Thijs, Hij maakte universums.
Oooo. Thijs leert veel van Arjan en dan krijg je van dit soort wijsheden.

1 opmerking:

Arjan zei

note: dat van die universums heeft hij zelf bedacht