zondag 29 maart 2015

De kogel door de kerk

Vooruit, we weten het al even, maar nu dan ook maar als groot nieuws: Theo gaat naar Nederland. Uiteindelijk heeft hij onofficieel gehoord dat hij niet bij de politie is aangenomen. Om vage redenen waar je niks mee kunt. Toen heeft hij radicaal de keuze gemaakt: studie Milieukunde bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden.
Samen met hem hebben we de aanmelding gedaan en een ticket geboekt. Op 10 juni vertrekt hij. En dat duurt niet zo gek lang meer... Dubbele gevoelens, bij Theo en bij ons. Leuk en spannend. Een nieuwe fase in ons leven.

Verder heeft Ellen in de afgelopen week testen gedaan bij Yudaboyu, de kinderpsychiatrische Praktijk. Over een week of 2, 3 krijgen we daar de uitslag van. En dan is het ook al bijna tijd voor de EFO. Als dat dan allemaal bekend is kunnen we een schoolkeuze maken voor Ellen.
Soms zijn er van die tijden dat er heel veel in eens verandert in korte tijd.

Gister heeft Thijs meegedaan aan de Curaçaose judokampioenschappen. Hij heeft goed gejudood: de eerste 2 partijen gewonnen. Helaas verloor hij de derde, waardoor hij met zilver naar huis ging. Even goed een leuke aanwinst!



en daarna lekker pannenkoeken eten! Met appel, kaneel, rozijnen en met spek...
's Avonds zijn we naar het afscheidsfeest geweest van Anton en Minke. Zij hebben een jaar lang intensief meegeleefd, in de kerk, in de kring, in de duikkring... Minke is bezig voor kinderarts en het jaar voor hen zit er weer op. Tot grote spijt van heel veel mensen, want Anton was muziekleider in de kerk. Maar niet alleen daar, op heel veel plaatsen zullen ze gemist worden. Overigens was het feest heel gezellig. Dinsdagmiddag zwaaien we ze uit op Hato.
Vandaag was dan natuurlijk hun afscheid in de kerk. Compleet met mok en muziek. Zie filmpje op FB (te groot om hier in te plakken).

Vanmiddag zijn we nog even de vlakte van Hato op geweest met onze gasten. Die werken zich door de week 3 slagen in de rondte om hun (ICT)werk af te krijgen. Vandaag hadden ze een echte rustdag. Met ontspanning. Of was het toch spanning? Grotten, klimmen, vleermuizen...
Meestal als we naar de grotten gaan is het in de ochtend, wel grappig om daar nu eens te komen aan het eind van de middag, dan heb je ineens heel ander licht.


1 opmerking:

Stijnie zei

Ha Theo,

Spannend zeg, een nieuwe studie in een 'nieuw' land. Interessante keuze, milieukunde.
Weet je al waar je gaat wonen?
Succes met de voorbereidingen!