woensdag 19 november 2014

Kikkertijd

Dat we in de regentijd zitten is wel duidelijk. Elke dag buien, hard en harder. Het water in de rooi zakt niet meer. En ook de waterpartijen op de golfbaan vullen zich vanzelf.
Zo zou ik vanmorgen gaan wandelen, samen met Erna. Maar we hebben eerst rustig een bakje koffie gedronken hier thuis. Het stortregende, geen weer om op pad te gaan. Even goed was het een uurtje later droog en zonnig. Wat witte wolkjes in de lucht. We hebben het erop gewaagd. En inderdaad, geen spat regen gehad onderweg. Het was heerlijk om te lopen en te praten!
Ik heb vandaag zelfs nog 2 wassen kunnen drogen aan de lijn. Een wonder, en gelukkig dat Ard ergens vanmiddag tussendoor, de tweede was binnen heeft gehaald, want ik was net thuis van allerlei boodschappen, toen plensde het weer.
Nu heb ik de hangplanten en potplanten van de porch ook maar buiten gezet. Kunnen ze gratis water krijgen. Er van uitgaande dat het vannacht ook wel weer zal regenen.
Ard heeft morgen een training op San Juan, daar kunnen ze eigenlijk geen regen bij gebruiken...
Maar de kikkers vieren feest. Die fluiten en kwaken heel de nacht door. Persoonlijk vind ik het wel een gezellig geluid, en meestal valt het mij niet meer op. Een soort van achtergrond geluid, zeg maar.

Thijs had pas nog een paar leuke gezegdes. Hij vertelde van zijn juf, een ondernemend iemand, die alle continenten had bezocht, volgens Thijs. Zelfs alle Afrika's...
Hij heeft nog steeds moeite om het verschil te begrijpen tussen Amerika en Afrika.
Verder was hij bij een foute actie "op de kop getikt". (op de vingers getikt...)

Ellen en Daniël vertelden in de auto, op weg naar de Albert Schweitzer, waar we Arjan en Thijs op moesten halen, dat ze woorden aan het leren zijn die uit een andere taal komen. S'il vous plait, bijvoorbeeld. Ellen vindt het heel mooi klinken, ik heb het de hele middag aan moeten horen, te pas en te onpas.
Maar ook: sowieso. Komt uit het Duits.
Wat?? Hé, dat is grappig, daar had ik zelf nog nooit bij nagedacht. Zo zie je maar weer, je bent nooit te oud om te leren.

Arjan zit dan weer met andere woorden. Hij vertelde over de science fair, die ze gaan houden op school. Ellen vroeg om uitleg, en Arjan vertelde wat van het project. Dat ze in groepjes ingedeeld gaan worden, dat ze waarschijnlijk zelf een onderwerp mogen aandragen. Waarop Ellen zegt: nu snap ik het nog steeds niet.
Wat is "science"? Arjan: dat is wetenschap.
Sowieso gaan hier veel Engelse woorden over tafel...


Geen opmerkingen: