vrijdag 10 oktober 2014

Gasten

Gister hebben we onze gasten, Hermen en Petra (broer en schoonzus) van Hato gehaald. Na lange tijd weer eens familie over! Hopi leuk.
blauw en geel, de kleuren van de Curaçaose vlag

Oranje...

op de Pontjesbrug met feestverlichting
We zijn gelijk 's avonds nog even met z'n vieren de stad in geweest. We hebben ons best gedaan om ze zo lang mogelijk wakker te houden. Pontjesbrug over, Punda by night, Riffort...
Even goed waren ze vannacht al weer op een Nederlandse tijd wakker.
Dus vanmorgen zijn ze voor dag en dauw al met Thijs naar de baai geweest. Uitproberen of het lukt met snorkelen. En ja, het lukte.
Vandaag was het 10-10, 4 jaar geleden dat Curaçao een zelfstandig land werd binnen het koninkrijk der Nederlanden. Iedereen was vrij. Alleen Ard moest nog aan het werk... Ik dacht eerst dat alle winkels dicht waren. Maar toen zag ik van de week al in de krant dat de Vreugdenhil open was, én de Albert Heijn. Eigenlijk moeten we die boycotten, natuurlijk, vanwege zijn zwarte Pieten-beleid. Maar ja, aangezien onze eigen Centrum supermarkt wel heel de dag dicht was, zijn we toch uitgeweken naar Appie, de dichtstbijzijnde... We moesten er haast naar toe zwemmen, want er was me een plensbui halverwege de ochtend. Gelukkig scheen vanmiddag de zon weer, zodat Petra tenminste nog een beetje verbrand is.
En vanavond hebben we de bbq aangedaan. Alleen ben ik vergeten om foto's te maken. In elk geval was het lekker.
Na die dikke bui van vanmorgen kregen we nog andere gasten: vliegende mieren. Ze vliegen dan op het licht af (dus snel de buitendeuren dicht), schroeien hun vleugels aan de lampen. Tja, en dan? Ik weet het niet. Geen idee wat het nut en de noodzaak van die diertjes zijn... Misschien nog maar eens opzoeken.

Verder is er ook weer een nieuwe dominee voor ons aangekomen. Ik heb al even met hem gemaild, zodat ik de preek voor zondag al weet. Nu de rest van de liturgie nog, als het muziekteam klaar is met oefenen. Als het goed is krijg ik dat vannacht doorgemaild tijdens de nachtdienst :)

Geen opmerkingen: