zaterdag 25 oktober 2014

Feest

Want het was vandaag de opening van de Kinderboekenweek op Curaçao. Het thema is "Feest". Thijs heeft een juf die hier enthousiast mee bezig is geweest. Blijkbaar heeft ze het op de kinderen over kunnen brengen, want het grootste deel van de klas was aanwezig in Zuikertuintje, waar de Bruna zit. Die het feest hier organiseert. Ze hebben met z'n allen staan dansen en zingen dat het een lust was. Ik vind het geweldig om te zien hoe Thijs, niet heel muzikaal, toch heerlijk staat mee te zingen en te dansen en te bewegen. Het kan niet anders dan dat de sfeer in de klas goed is, dat ze dit allemaal zo mee doen!



En passant heeft Thijs, van zijn Nederlandse geld, nog een computer-muis en een set nieuwe oortjes gekocht. Die oortjes, dat is me wat. Hij eet ze gewoon op, echt waar. Dan zit hij filmpjes te kijken met het snoertje in zijn mond. Tja, zo slijt je heel wat oren... want ze kunnen er niet tegen!
In elk geval was hij de koning te rijk met zijn nieuwe schatten. Fleurde hij helemaal op van het feest met zijn klasgenootjes en trakteerde hij zichzelf op een ijsje bij Bella Italia. Daarna zei hij in de auto wel 3 keer: "Wat een leuke dag!"

Ellen heeft een ander feestje. Zij mag dit weekend logeren bij Henriët en de kids. Anton is voor zijn werk weg. Vroeger, in Nederland, ging Ellen regelmatig naar de zorgboerderij. Die hebben we hier niet meer. Maar dit vindt ze minstens net zo leuk. Morgen zullen we de verhalen wel horen.

Gister is Ard met de familie Jonker uit Zeewolde op pad geweest. De vlakte van Hato, Santa Cruz, Blauwe Kamer. Met als afsluiter een barbecue bij ons thuis. Erg gezellig met een hele club.
Voor vandaag had ik pannenkoeken bedacht. Daar had Theo ook wel zin in (hij zit weer voor even in het appartement), dus bood hij aan om ze te bakken. Kwam dat even mooi uit! We hebben heerlijk gegeten. Mag je vaker doen, Theo!

En zonet heb ik de presentatie voor morgen in elkaar geknutseld. Over psalm 136. Een hele klus, alles op de beamer, maar het is weer gelukt. Ik hoop niet dat we volgende week psalm 119 gaan krijgen...
onze komkommers in de groei, er zitten heel wat gele bloemetjes in...

Geen opmerkingen: