dinsdag 23 september 2014

Zelfstandig

Gister hebben we Theo in het appartement geparkeerd. De buurvrouw doet weer/nog steeds moeilijk. Dus leek het ons een goed idee om haar subtiel te laten merken dat we ons toch niet de wet voor laten schrijven. Ze is hard op weg om iedereen tegen zich in het harnas te jagen. We hoorden ook al van de andere buren dat ze zich niet bepaald vriendelijk opgesteld had.
Dus toen onze gasten vertrokken waren, is Theo in het appartement gegaan. Gelijk een mooie gelegenheid om eens aan de zelfstandigheid te proeven. Bijvoorbeeld je eigen boodschappen doen. Eerst had hij allerlei plannen voor lekkere dingen: krentebollen, koekjes enzo meer. Maar toen we een keer in de winkel waren, werd het al anders. Ik moest natuurlijk wel mee voor het vervoer :). Zo had ik gelijk de gelegenheid om te zien hoe hij dit aanpakt. Hij las alle prijsjes en nam alleen het hoognodige mee. Nee, ik hoef me er geen zorgen over te maken. Hij bedacht ook al dat het heel voordelig was dat hij op zijn werkdagen bij de baai eet. Scheelt weer een warme maaltijd. Vandaag was hij vrij. Heeft-ie netjes macaroni gemaakt voor zichzelf.
Hmm, eigenlijk ben ik best trots op hem!

Thijs had vandaag zijn boekbespreking. Over het boek "Ontvoerd" van Bert Wiersema. Zondag had hij nog maar een klein deel van het boek opnieuw gelezen.

Aiaiai, het regent dat het giet! Heel de middag dreigde het al, maar bleef het droog. Nu plenst het uit de lucht en zakt de temperatuur in no-time van 31 naar 27 graden. Brr, het wordt frisjes. Ard is nog onderweg, die heeft vanmiddag en vanavond les gegeven. Gelukkig doet de Pick-up het weer goed, want het zou her en der wel eens erg waterig kunnen zijn op de weg.

Maar goed, ik had Thijs de wacht aangezegd. Als hij minder dan een 7 zou halen op zijn boekbespreking, zou zijn laptop een week achter slot en grendel gaan. Niet lezen en wel spelletjes zitten doen op de laptop, dat kan niet. Nu had hij geluk. Gister was hij bij Kiet en heeft Kiet z'n moeder met hun zitten oefenen. En zo haalde hij vandaag precies een 7. Pfff, wat een opluchting. Hij liet me meteen zijn blad zien wat hij van juf kreeg. Als bewijs, zei hij. Volgens Ard had de juf wel streng gerekend. Dit is in elk geval geen juf die tienen geeft.
Morgen neemt Thijs zijn laptop mee naar school. Want de juf wil graag het liedje "A van Almachtig, B van Bevrijder" horen. Vandaag had hij ook al die laptop mee, maar hadden ze geen goed stopcontact. Morgen dus ook een verloopstekker mee...
Verder moeten we morgen nog bezig met zijn herbarium. Ook maar eens kijken hoe het met de gedroogde bladeren is in de wereldatlas. Alleen nog info zien te vinden over de Bonaireaanse Oleander. Want die staat nou net niet in "Nos mata i palunan". Da's jammer.

Geen opmerkingen: