woensdag 10 september 2014

Motivatie 100 %

Thijs kreeg al weer een goed cijfer, vandaag. Geschiedenis, een 10. Het is zo heerlijk om te zien hoe hij aan het veranderen is. Super gemotiveerd, strooit met leerboeken om zich heen. Kijkt er telkens weer in. Gevolg van één en ander is wel dat hij inmiddels zijn boek voor verkeer kwijt is. Pas was het er nog, vandaag niet meer te vinden. Van de week was hij ook al zijn schrift van Papiaments kwijt. Bleek op school in zijn vak te liggen. Hopelijk dat boek van verkeer ook. Morgen heeft hij er een toets van. Gelukkig had ik nog een gescande versie op mijn laptop...
Met 30 kinderen hadden ze ongeveer 10 boeken. Dat werd hem niet. Dus bood een moeder aan om er één te scannen en die naar iedereen te sturen. Inmiddels doet onze printer het niet meer en kon ik er alsnog niks mee. Maar ons zelfstandige kind had dus meteen geregeld met de (engelstalige) moeder dat ze er eentje voor hem uitprintte. Die nu dus kwijt is...
Zo heeft hij dan vanmiddag op mijn laptop verkeer zitten leren. Een speciale versie voor Curaçaose kinderen geschreven.
Verder heeft hij gebloond en ook dat ging heel goed. Alleen heeft hij 2 vijven voor rekenen. Want hij wil nog steeds de tafels niet leren. Dus... Maar ik heb hoop dat ook dat wel goed komt. Hij gaat het vast niet leuk vinden dat er vijven op zijn rapport komen. Nu nog een beloning bedenken. Want automatiseren gaat niet zo makkelijk bij hem, dus tafels zijn lastig te onthouden. Een bekend verschijnsel, want ook Arjan heeft ze nooit echt goed geleerd. Die is nu zo ver dat hij er zonder ook wel mee komt. Thijs blijft het uitrekenen 5x7... 7+7+7+7+7............ 35? En dan "delen door"! Als je de tafels niet kent is dat natuurlijk helemaal een ramp.
een lekker stel
Ellen haalt ook mooie cijfers, maar daar zit nog wel vaker een minder puntje bij. Gister kwam ze thuis met een 9 voor taal, kijk, daar worden we allemaal blij van. Ze is nu hard bezig met werkwoorden, voltooid deelwoord, bijvoeglijk naamwoord en dergelijke. D's en t's en dt's.
Elke dag hoofdrekenen. En redactie. Blijft lastig, maar het gaat wel beter. Vandaag had ze veel sommen met meters, hectometers, decameters. Kommagetallen en breuken. Ze maakt dankbaar gebruik van de tip van Katinka: Kleine Hondjes Dansen Met De Clown Mee (km-hm-dam-m-dm-cm-mm) Bij elk blad dat ze krijgt zet ze dat rijtje bovenaan en dan gaat het prima. Komma naar rechts, komma naar links.

Wat ons vandaag ook bezig hield, was de barricade voor onze inrit. Onze buren waren een tikkeltje geïrriteerd over van alles en nog wat. En daarom hadden ze Ard z'n Pick-up klem gezet en hun Seat pontificaal voor de inrit. Wat een geluk dat we momenteel de auto van Anton en Minke erbij hebben, die zelf met vakantie zijn. Ard kon door de rooi naar buiten...uiteindelijk. Vanmiddag een gesprek gehad met de buren, Blue Bay en Ard. Niet dat het veel opgeleverd heeft. Ze ergeren zich gewoon groen en geel aan het feit dat ze buren hebben en dat je die wel eens hoort. Daarom zitten ze 's avonds ook boven voor het raam.
Nee, ik denk dat we elkaar niet zo gauw zullen begrijpen. In elk geval hebben we allemaal toegezegd dat we ons aan de regels zullen houden.

Geen opmerkingen: