dinsdag 26 augustus 2014

Warmmmm

We weten wel weer dat we in de warmste tijd zitten. Allemensen, wat een warmte! Zelfs als je niks zit te doen, parelen de zweetdruppeltjes op ons gezicht... Zoals nu, in de avond, terwijl ik mijn blog zit te schrijven.
Het douchewater is nu ook in de avond nog warm of zelfs heet. Hangt er een beetje van af aan welke kant van het huis: de ene kant, waar de zon de hele middag op staat is heter dan de andere kant, die alleen 's morgens een tijdje in de zon is. Sprak ze, met de luxe van 2 badkamers.
We hadden net een rondje gelopen, en dat is ook zweten!, dan is het heerlijk als je allebei gelijk kunt douchen.

Op de prikpost, waar ik nog steeds werk, doet de airco het al maanden niet meer. Dat is ook niet fijn, zacht gezegd. Zolang je op je stoel kunt blijven zitten met de fan ongeveer langs je rug waaierend is het wel uit te houden. Voor de rest kun je me aan het eind van de ochtend zo'n beetje uitwringen. Voorlopig is er nog niet veel hoop op verbetering. In de eerste plaats is het regenseizoen nog niet aangebroken. In de tweede plaats geven mensen elkaar de schuld en wacht iedereen op een ander om het probleem van een kapotte airco op te lossen.

Ach, dan plof ik 's middags gezellig met Ellen en Thijs aan tafel voor het verplichte huiswerk-moment en dan rust ik lekker uit....
Ellen zag kans om vanmiddag bijna alleen haar taal-oefeningen te maken. Een paar zinnen waar ze niet uitkwam, vroeg ze aan mij. Als ik dan zeg: zet die zin in de verleden tijd, tettert Thijs even vlot het antwoord er tussendoor. Ik begrijp niet hoe hij dat zo snel heeft geleerd.
Ellen heeft ook helemaal alleen haar redactiesommen gemaakt. Elke dag moet ze er 5 thuis maken. Ik heb ze niet meer gecontroleerd. Jammer, maar toen was er al weer van alles wat me afleidde. Want als ze dat echt zelf gedaan heeft en ze ook goed heeft gemaakt, dan gaan we rap vooruit!
Maar ik moest Thijs overhoren voor zijn geschiedenis. Over de Indianen, die 4500 jaar geleden vanuit Zuid-Amerika naar Curaçao en Bonaire kwamen. Eerst gingen ze op Rooi Rincon wonen, dat is bij de vlakte van Hato. Maar later gingen ze op de Veerisberg en de Sint Michielsberg wonen. Daar zitten wij nu tussenin. Wel een grappig idee. Thijs kende het al goed. Die vindt zoiets ook interessant, dus dan onthoud je het wel.

Geen opmerkingen: