vrijdag 22 augustus 2014

Stank!

Er liggen stekels van de lionfish af te koelen. Ard heeft ze in de oven gehad om ze morgen te gebruiken ter decoratie/als satéprikker in mijn lievelingshapje: lionfishfilet in spek gerold. Dat is zo verschrikkelijk lekker!! Maar die spines stinken nu zo verschrikkelijk... Ze moesten eerst in de oven worden verhit zodat het gif gestold is, dan kun je ze gebruiken voor de lol.
Oké, je moet er dus wat voor over hebben om een lekker hapje te krijgen.


Vanavond hadden we strikjes macaroni. Nog een erfenisje van Marthe en Rieke. Thijs vroeg wat we gingen eten en ik vertelde hem dat het macaroni of spaghetti zou worden. Daar houdt hij erg van, dus hij was wel blij. Alleen zei hij tegen mij: "Als het dan maar geen tweedehands is." Wat is het toch een heerlijk kind, met zijn originele opmerkingen. Hij bedoelde dat hij liever geen macaroni uit de diepvries eet. Zoveel hou ik tegenwoordig niet meer over, we eten met elkaar zo'n 500 gram pasta per keer! Sinds Theo aan het werk is eet hij als een slootgraver. En de rest lust ook wel wat.

Verder geniet ik van mijn vrije avond. Wow, wat een luxe! Aangezien we zondag met de hele kerk naar Santa Cruz gaan, zullen we geen gebruik maken van de beamer. En zo heb ik nu dus een vrij weekend. Dat komt heeeel goed uit, zo op mijn oudejaarsavond.
Ik heb lekker gelezen uit Lynn Austen. Ik had eigenlijk nog niks van haar gelezen, tot ik laatst een stel e-books van haar kreeg (dank je wel, Esther!!). Ik kan er geen genoeg van krijgen, het boeit enorm. Pas las ik een boek van haar over het einde van de slaventijd in Amerika. Aangrijpend!
Morgen zal ik vast niet zoveel tijd hebben om te lezen. Want 's middags en 's avonds staat het huis open voor gasten, als ik jarig ben en we ook nog een beetje Ellen haar verjaardag vieren... (met lionfish, dus :) )

2 opmerkingen:

Ingrid zei

Van harte gefeliciteerd, Mariëtte

Mariëtte Koops zei

dank je wel! Een heel gezellige dag gehad...