zondag 31 augustus 2014

Ontmoeting

Deze dag stond in het teken van ontmoetingen, in allerlei vormen. Allereerst natuurlijk in de kerk. De dominee is van de week vertrokken en de kerk was half-leeg. Nu weet ik niet of daar een verband mee te trekken is. Tenslotte zijn de schoolvakanties in Nederland ook zo goed als voorbij.
Gelukkig hebben we mensen die preek kunnen lezen. Zo hadden we dan toch een mooie kerkdienst. En na de kerkdienst had de jeugd een ontmoeting: Target. In een ietwat nieuwe vorm. Niet meer op maandagmiddag, vanaf nu op zondag na de kerkdienst. Het is even wennen, maar ik ben er wel blij mee. Scheelt op maandag een gerace heen en weer. Even goed ben ik nu extra heen en weer geweest: want ik was als eerste aan de beurt om te koken. 7 liter kerriesoep. Dat is een heel grote pan vol. Zelf ben ik ook lekker blijven eten, heel gezellig. Voordeel is wel dat ik de rest van het jaar niet meer hoef. Want het koken verdelen we heel eerlijk en meestal komt het precies uit dat iedereen uit de gemeente een keer de maaltijd verzorgt. Ik ben er dus klaar mee.


nog een geluk dat het onderweg in de auto goed gegaan was, want de pan zat bijna vol!

Daarna was ik precies op tijd thuis om nog even te skypen met mijn ouders. Alle nieuwtjes uitgewisseld. Ook hun vakantie is voorbij.
Toen op naar de baai. Daar waren Herman en Anja ook, inmiddels. Ard en Thijs waren al eerder gegaan. Later schoven Samuël en Galina aan met kids. Heel gezellig voor Ellen, die vermaakte zich dus met kleine Jaïsa en klasgenoot Daniël.

Ellen had zelfs het geluk dat ze haar grootste vriend Sam ontmoette, die was vandaag ook bij de baai.
dat is gezellig: met z'n drieën vissen... ze hebben zelfs nog wat gevangen

En nog later kwam Anton, die samen met Ard ging duiken. Ruim 3 kilo lionfish hebben ze boven gehaald. Een minder fortuinlijke ontmoeting voor die lionfish...

dit is onze nieuwe munt, compleet met koning...

en een lekker kopje thee in de avond, met honing voor Arjan die al een week keelpijn heeft

Geen opmerkingen: