zondag 17 augustus 2014

Kalmte

Het weer wordt iets rustiger. Tot voor kort waaide het onophoudelijk. Zo hard dat we de voordeur stijf dicht moesten houden, anders vloog er van alles door de kamer. Maar nu kunnen we 's morgens en 's avonds de deur weer open laten. Natuurlijk is het heerlijk als het flink waait, hier. Scheelt een slok op een borrel in de warmte. Maar als het iets minder hard waait is dat ook wel fijn. Geeft een gevoel van kalmte.
En lekker om dan weer op de voorporch te zitten. Overdag met het zicht op de Jack Evertsberg. En in het donker de sterren te zien fonkelen.

Vandaag hadden we een fijne zondag. Vanmorgen hebben we samen met de Papiamentstalige gemeente het Avondmaal gevierd. Onze tijdelijke dominee samen met domi Rudsel, een prima combi! Voor mij altijd een spannende aangelegenheid wat beamen betreft. Want je weet nooit precies waar het heen gaat met de liederen. Maar vooral met het formulier. Vandaag ging het aardig goed. In elk geval het beste tot nog toe.
Afgezien daarvan was het een feest om in de kerk te zitten. De warmte te ervaren van het samen zingen, samen bidden, samen luisteren. En samen van het brood en de wijn eten en drinken.
domi Anne krijgt als afscheid van domi Rudsel een foto van ons kerkgebouw. Hij zal gemist worden!

staande in een grote kring ontvangen we brood en wijn

Na de dienst gingen Herman en Anja met ons mee. Alvast een beetje feest vieren voor Ellen, die morgen jarig is. Ze stuitert als een Teigetje door het huis, al minstens een week. Maar goed, we hebben de meeste stress gehad. Morgen is het echte feest en dan is de stoom wel van de ketel. Ze zou nog aan de juf vragen of ze minder huiswerk hoefde te doen. Want haar vriendje Sam komt morgen mee uit school en natuurlijk willen ze dan graag naar de baai. Eens zien of de juf om te praten is.

Geen opmerkingen: