zondag 24 augustus 2014

Dubbel...

Vandaag zijn we met de hele gemeente naar Santa Cruz geweest. Daar zijn grote palapa's, een soort overkapping met een dak van palmbladeren.
We zouden om 10 uur beginnen. Maar ja, het is Curaçao, grote kans dat het dan wat later wordt. Nu zijn wij mensen die meestal wel op tijd zijn, zondags in de kerk. Beamer opstarten enzo. Nu hoefde dat niet en prompt waren wij aan de late kant. We werden eerst wakker van het onweer, vanmorgen. Toen zagen we een donkere lucht aankomen en voorbij trekken. We hadden niet veel zin om in die bui terecht te komen, dus zijn we er achteraan gegaan. Ach, we waren nog lang niet de laatsten.
Al met al was het waarschijnlijk wel een uur of 11 voordat we met de dienst begonnen. Gaf niet, we hadden alle tijd, deze zondag.
Een fijne dienst, helaas de laatste van dominee Anne op Curaçao. Hij heeft in de turbulente tijd die achter ons ligt heel veel gesprekken gehad. We zijn hem met z'n allen heel dankbaar dat hij hier wilde zijn, dat hij met zijn rust mensen weer bij elkaar heeft gebracht. Dat hij de kinderen en ook de tieners speciale aandacht heeft gegeven. Maar bovenal zijn we onze Hemelse Vader dankbaar dat Hij alles zo wonderlijk geleid heeft. Na 3 maanden intensief optrekken zal het gemis gevoeld worden. In elk geval bij ons, maar daar heb ik meer mensen over gehoord...


de kinderen hebben iets gemaakt voor de dominee, kan mee in de koffer

uitleg van de wapenrusting uit Efeziërs



Na de dienst ging de barbecue aan. Broodjes en salade kwamen op tafel. Juice, prik en ander drinken stond gekoeld. Want het zijn warme dagen hier! Zelfs op Santa Cruz, waar het altijd mega waait.
afscheidscadeautje, we hebben er allemaal iets in geschreven


Er is nog gesnorkeld, gedoken, gezwommen. Gepraat en bijgepraat. Al met al een fijne dag. Maar wel een beetje dubbel...
en nog een feestje van de Tula-tour, ik had een flash-back...


Geen opmerkingen: