donderdag 24 juli 2014

De spanning stijgt...

Vanmorgen, om maar weer eens op het politieke pad te gaan, is onze oud-minister van financien opgepakt. Kun je nagaan wat voor een regering wij gehad hebben tussen 2010 en 2012! 2 maanden geleden is Schotte opgepakt en is nog steeds verdachte. Nu Jamaloodin, die ook een security bedrijf heeft waarvan ze zeggen dat het moordwapen afkomstig is.
Theo en ik hadden het er zopas nog over. Dat het nu nog steeds af en toe dubieus is, maar in elk geval stukken beter dan in de tijd van Schotte. Daarbij, wat er toen in 2 jaar allemaal fout is gegaan, dat kun je niet in 2 jaar weer weg poetsen.
We zullen afwachten wat er nu uit komt. Nog anderhalve week, dan begint het proces over de moord op Helmin Wiels. Laten we hopen dat ze genoeg bewijsmateriaal verzameld hebben!
Een moord, witwaspraktijken, corruptie, een grote boevenbende. Inmiddels is een beetje duidelijk geworden welke partijen waarvoor stonden. Met stip bovenaan: MFK, alle verdachten komen tot nog toe uit deze partij. Langzamerhand wordt hier tussen de regels door ook duidelijk wat er al boven tafel was gekomen, in elk geval door Helmin Wiels. Wat de reden was om hem te vermoorden.

Ondertussen worden de regels aangescherpt: strenge straffen op wapenbezit. Zelfs een honkbalknuppel kan al aangemerkt worden als wapen. Tenminste, in de krant stond dat een honkbalknuppel en een mes in beslag waren genomen. Bij een andere zoekpartij waren 10 scharen en 13 messen in beslag genomen... waarom ik een beetje moest lachen. Want het bezit van een schaar lijkt me op zich niet strafbaar. Maar misschien wel in combinatie met andere dingen.
Toch voelt het goed dat er nu echt ingegrepen wordt. Je krijgt als burger het gevoel dat er eindelijk, eindelijk recht gedaan gaat worden.
Al blijft het lastig hier, op onze kleine klip. Want ga maar na: als je als politieman je familielid moet oppakken omdat hij dingen doet die niet door de beugel kunnen... daarbij, hier is familie ook heel belangrijk. Dan kun je behoorlijk in een spagaat terecht komen. Nog afgezien van het feit dat het ook als politie-agent gewoon gevaarlijk is om bepaalde wijken binnen te gaan. Juist door de kleinschaligheid kan het heel lastig zijn, allemaal.

Overigens is het voor ons nog steeds heerlijk wonen. Thijs en Ellen gaan elke dag zelf naar de baai. Ja, dan woon je achter een poort, maar het heeft zeker voordelen! Die wegen voor ons niet op tegen de nadelen. Thijs klust bij met zijn grote broer. Helpt op het strand met bedjes enzo.
Ellen gaat graag naar de kidsclub. Helpt daar mee en houdt Farah, de leidster, gezelschap. En ze maakt nog steeds armbandjes. Dan gaat ze gezellig aan de bar zitten en verkoopt tussendoor wat ze maakt.

Ard krijgt steeds meer opdrachten voor zookeepers, een buis waar je je vis in kunt doen onder water. Hij maakt ze zelf en de belangstelling is groot. Hij is nu met Anton en Anton aan het duiken. Een nachtduik, want het is al donker. Ze hopen weer een lading lionfish aan de speer te krijgen. Arjan, Ellen en Thijs mochten nog mee naar de baai. Die kwamen net thuis (kwart voor 9...) en liggen nu in bed. De hele week waren Thijs en Ellen al aan het smeken of ze nog 's avonds naar de baai mochten. Nu mocht het vooruit-dan-maar omdat Ard ook ging.
hier douw je dus de vis doorheen naar binnen

ziet er gezellig uit, toch?


Stond er gisteren een stukje bij ons in de krant dat een meisje in Amerika een onderzoek heeft gedaan hoe lionfishes het doen als je ze beetje bij beetje in zoet water zet. Hmm, niet heel hoopgevend, want dat overleven ze prima. Dussss... als ze ergens de rivier opgaan dan gaan ze daar verder. Slim meisje, by the way.

De mannen zijn net thuis. Conclusie, het is leuk, 's avonds duiken, maar je vangt niet zoveel vis. Uur of 5, 6 als de zon bijna onder gaat blijkt toch de beste tijd te zijn.

Geen opmerkingen: