woensdag 8 mei 2013

nieuw paspoort aanvragen op Curaçao

Hoe moeilijk kun je doen! Ik heb eerst 4 dagen geprobeerd om Bentana di Informashon te bereiken. Want je moet telefonisch een afspraak maken om je paspoort te laten verlengen. Maar ze zijn niet te bereiken. Je krijgt gelijk een bandje ervoor. Vervolgens hang je dus tijden in de wacht.
Daarom ben ik naar het adres gegaan wat ze daar doorgeven: in de Breedestraat net over de Pontjesbrug.

bentana betekent raam..... dat zit dus hier behoorlijk dicht....

Daar heb ik een half uur zitten wachten. Nergens hoor je een telefoon, terwijl je de indruk krijgt dat ze een hele rij telefonistes hebben die voortdurend in gesprek zijn met cliënten. Vergeet het maar.
Er zit een mevrouw achter een balie. Als je dan eindelijk aan de beurt bent, gaat zij ergens anders naar toe.
Daarna komt ze terug en vertelt dat je pas op 27 juni kunt komen (in Kranshi) om je paspoort te laten verlengen. Ik viel van schrik bijna achterover. Het is nu begin mei! Na 27 juni is het ook nog een keer minstens 2 weken wachten voordat het nieuwe paspoort klaar is.
Wat een organisatie. Hier krijg ik dus wel de kriebels van.
Dan moeten we meenemen: ons oude paspoort, sédula, een pasfoto en 100 gulden per persoon. Waarna ze als klap op de vuurpijl vertelde dat we ook nog een geboorteakte mee moeten nemen. Wat een waanzin. voor onze sédula hadden we ook al een geboorteakte nodig.
Het is maar goed dat ik niet zo heetgebakerd ben. De stoom kwam bijna uit mijn oren. Maar ik ben nog net niet ontploft. Het heeft natuurlijk ook geen enkele zin om tegen die mevrouw uit je slof te schieten, zij doet ook maar wat haar voorgezegd wordt...

De 'gewone' dingen gaan hier dus ook door, we hebben onze dagelijkse werkzaamheden en taken nog steeds en terwijl er ook 'grote' dingen spelen hebben we dus ook gewoon de dagelijkse beslommeringen. De was, boodschappen en een gemeentevergadering... werk voor de scholen, de EFO-toetsen (de CITO van Curacao...) halen of brengen naar het examenbureau, hoogwaardigheidsbekleders prikken in het ziekenhuis, de jongens aan het werk zetten met huishoudelijke klussen....  Maar ja, ook Wiels en alle (mogelijke) consequenties die nog mogelijk volgen.... het houdt ons wel bezig. Het is nog steeds bruut en schokkend en bizar... Maar nu wordt er ook steeds meer over gepraat over wat er allemaal achter zit, hoe diep het zit en wie je mag verdenken en welke aanwijzigingen er zijn. Vanaf gisteren begon er in het gezin al meer een sfeer te ontstaan waarin je wat ontspannener en met grappen over de situatie kon spreken (gezond proces lijkt me...) en je merkt dan ook dat iedereen er toch anders mee omgaat.

OK, even heel iets anders,, waar we allemaal wel op de een of andere manier trots op zijn en enthousiast over worden, de trailer van TULA is uit!! wow..... dat was dus echt wel kippenvel!
http://www.youtube.com/embed/_9cHu3q31ko

Ard is in de trailer en op de foto de loader van het kanon....

Dat is hem dan!!! we zijn heel benieuwd wat het met jullie doet, of je ook die sfeer en dat inleven ervaart die wij hebben... laat het maar weten! 4 Juli komt de film uit in NL en 2 of 3 juli mogen wij hier al genieten... het belooft wel een heel spektakel te worden en er wordt wel een echt kwaliteitsproduct geleverd, neem dat maar van ons aan!

Zo, we gaan nu eerst naar bed. We hebben een pittige gemeentevergadering gehad net (door de nieuwe rollen, de sfeer was positief en goed!!) en ons wijntje begint te zakken, geest en lijf zijn toe aan een dutje... morgen kunnen we een beetje uitslapen voor we naar Hofi Korsou gaan voor de viering van Hemelvaartsdag met de twee gemeenten samen... we hebben na 1795 gelukkig wel geleerd om gelijkwaardig en met respect met elkaar om te gaan.... feestje met broers en zussen dus! 

Goede hemelvaartsdag gewenst allemaal, bendishon!

1 opmerking:

Anoniem zei

jemig,het is maar een rotzooi hierzoo.ik zat vandaag ook al te bellen kon ze maar niet krijgen.Alles is zo ongeorganiseerd hierzo.