zondag 21 oktober 2012

weer een nieuwe dominee

Vandaag uitgebreid kennisgemaakt met de nieuwe dominee. Na de kerkdienst vanmorgen (met dezelfde preek als hij vorige week in Zeewolde had!!) gingen we met elkaar koffiedrinken bij Gerard. Er waren ook nieuwe stagiaires, veel gasten, vakantiegangers. Terwijl er in de kerkdienst minder gemeenteleden waren.
Maar met elkaar in een grote kring op de porch van Gerard was het heel gezellig. We hadden ruim de tijd om kennis te maken.
Vannacht is het hier weer eens flink tekeer gegaan. Heel veel regen, een heftige onweersbui. De stroom knalde er weer af... De laptops hadden we al van de stroom afgehaald. Een handige actie, dat bleek.
Gelukkig was het droog tegen de tijd dat we aan de koffie toe waren.

Vanmiddag zaten we weer eens met een bijna volle kring! Fijn. We zijn begonnen met het bespreken van de Nederlandse Geloofsbelijdenis. De dominee vertelde dat hij nog nooit op zo'n manier een kerkdienst had gedaan en dat hij dat best spannend vond. Maar het ging heel goed. Echt interactief, dat wil ook beter als je aan een tafel zit in een kring, dan als je op rijtjes in de kerk zit. Dus dat gaat best goed komen, de komende weken.


zoek de verschillen...het resultaat van een weekje buien.

Geen opmerkingen: