maandag 22 oktober 2012

Tropical wave

Nee, nu niet politiek, maar een echte. Hè hè, eindelijk een eind aan de windstilte.
Gelijk komt er ook weer een plens water mee, dat dan wel.
Vanmorgen was het een hele poos 26 graden. Dat voelt heel wat frisser dan 33!
Later liep de temperatuur nog wel verder op tot 29 graden. Maar toen het donker
werd, vanavond was het nog steeds koel. Wat een verschil.
Bijna tijd om 's avonds een lange broek aan te doen...
Nu komt er een spannende tijd: krijg ik de was droog, buiten, ja of nee?? Elke dag wel buien, denk ik. Goed voor de natuur, zullen we maar denken.

 
De reacties uit Nederland op de uitslagen van de verkiezingen zijn niet bepaald leuk. Een groot deel van politiek Den Haag doet alsof "men" hier voor onafhankelijkheid heeft gekozen. Ten eerste zijn het verkiezingen geweest en geen referendum. Ten tweede heeft nog geen 23 procent voor PS gestemd, de enige onafhankelijkheidspartij. Ze zijn wel de grootste geworden, net aan. Maar het is niet bepaald een ruime meerderheid!



Vanmorgen hoorde ik op radio 1, bij het programma 'Dit is de dag', dat iemand (een onbekende naam uit de politiek) zo maar verkondigde dat 'ze' hier op Curaçao toch gestemd hadden voor onafhankelijkheid. Toen hadden ze Gert Oostindie erbij. Die heeft er meer verstand van. Hij vroeg aan die ander of hij wist hoeveel mensen 2 jaar geleden nog voor onafhankelijkheid gestemd hadden. Nee, zei die ander, hij had geen idee, maar het maakte ook niet uit.
Het was echt zo'n dom commentaar. Meestal reageer ik niet zo primair, maar nu heb ik gelijk een mailtje gestuurd naar Radio 1. Zal wel niet zoveel reactie op terug komen...

Theo en Arjan hebben het voor elkaar gekregen om samen op bezoek te gaan bij de MFK, de partij van Schotte. Zogenaamd hadden ze materiaal nodig voor een spreekbeurt van Arjan. Ja ja, dikke lol, die jongens. Nu moeten ze nog wel iets in elkaar flansen, want die mevrouw wilde wel  zien hoe die spreekbeurt werd.


Theo moet voor Nederlands een betoog houden. Hij had het idee opgevat om dat over de PAR te doen. Alleen wist hij niet zeker of dat mocht. Vandaag had hij gevraagd aan de lerares, en ja, het mocht. Hij gaat als eerste van de klas. Dat maakt hem ook niks uit, als hij maar kan kletsen. Ongelooflijk! Hij is al serieus op zoek gegaan naar informatie. Hoe pak ik het aan, wat ga ik vertellen... Ben benieuwd hoe het afloopt.

Voor engels moet hij ook een spreekbeurt doen en daarvoor heeft hij als onderwerp 'Blauwbaai' gekozen.

1 opmerking:

Stijnie zei

Bibbers, wat koud 26 graden ;)!
Hadden jullie wel truien meegenomen?
Hier genieten we van warm herfstweer (20 gr.) en prachtige herfstkleuren.
We hebben de truien maar even uitgedaan ;)
Succes Theo met je spreekbeurt!