zondag 14 oktober 2012

Klaar voor de start

Kinderen zijn weer thuis. Beetje slaap-tekort, dus een kort lontje.... Maar de helft ligt al in bed (voor 7 uur!) En de andere helft gaat ook op tijd. Dan zijn we weer klaar voor de start van de nieuwe schoolweek.


Een spannende week. Het gaat erop of eronder. We begrepen hier al dat Curaçao in Brandpunt is geweest. Ik las het minstens een keer of 5  op facebook. Maar ik heb de aflevering nog niet bekeken.
Het is hier windstil. En dat betekent: bloedheet. Goed dat het zondag was vandaag. We hebben, afgezien van de kerkdiensten, in onze stoelen geluierd. Hopelijk is morgen de wind weer terug van weggeweest. Er is een storm over de Bovenwinden gegaan, die trekt hier dan de wind helemaal weg. We zagen nog wel een enorme bui vlak langs ons heentrekken. Die zal wel over Hato zijn gegaan, te zien aan de donkergrijze luchten.



Wat wel grappig is: het heet nu herfst, maar hier komen er allemaal groene blaadjes aan de bomen en struiken. Overal zie je fris-groen blad verschijnen. Komt door de regen van de afgelopen dagen. Alhoewel we weinig regen overdag hebben gehad. O ja, behalve vrijdag... Zo snel vergeet je dat ook weer.


We willen elke zondag even een foto maken van de mondi naast ons huis om te zien hoe snel het gaat. De leguanen kunnen nu ook beter van onze planten afblijven.
Morgen komt er weer een nieuwe dominee aan. Die valt met zijn neus in de boter, politiek gezien. Overigens een bekende van Zeewolde: ds. Folkers, vader van...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hé,gisteren stond hij nog hier op de preekstoel. Had een boeiende preek over een heel moeilijk deel van de geschiedenis van Israel: de moord op de priesters van Nob in samenhang met psalm 52. De duivel op aarde kan veel aanrichten, maar God is sterker en ps 52 kan ons in dit vertrouwen helpen. Dat betekent wel dat God er alles voor over heeft om zijn kinderen te redden.
Als ik geweten had dat hij naar jullie ging, had ik het geld van ds vd Berg aan hem mee kunnen geven. Maar ja, ik wist het niet.
Geniet van jullie nieuwe domi.
groet Anja
O ja, en allemaal weer veel plezier op het werk en op school.

Anoniem zei

Succes weer deze week.
Oja hij komt nu inderdaad wel grappig weet nog dat het bij jullie is afgekondigd is in de kerk.:-), veel plezier met de dominee.
Ben wel benieuwd wat het nu wordt politiek gezien.
Liefs klarieke