dinsdag 23 oktober 2012

iedereen vindt iets van ons....

Nou, hier is het nu redelijk rustig, in afwachting van de politieke ontwikkelingen. De geluiden over het formatieproces zijn heel verschillend, maar er zitten heel wat mensen te zweten nu.

Vandaag heb ik kennis gemaakt met de nieuwe crisis-tijdelijke-demissionaire-interimminister, de heer Smits. Hij introduceerde zichzelf zo, met de nodige humor en zelfspot, dat ontspant op een prettige manier, kan ik wel zeggen. Ondertussen hebben we de eerste afspraken ook weer gemaakt met de onderwijsdirecteuren en gaan we volgende week tenminste gewoon weer lekker aan het werk met de eilandelijke commissie veilige scholen... Iedereen lijkt blij dat er weer wat gebeuren gaat en de afleidende perikelen even op het tweede plan staan.

Ik ben er nog niet zo zeker van dat de coalitie Schotte 1 een vervolg krijgt, eigenlijk zijn er wel twee bijzondere dingen gebeurd die veel mensen over het hoofd zien in de massale en uitvergrote angstscenarios met betrekking tot Wiels en de onafhankelijkheidsgedachte.

1. Schotte moet de tweede viool gaan spelen en dat wil hij niet (is nu ook al dagen 'ziek') en Wiels moet het volk gaan dienen ipv zijn eigen electoraat.
2 Er is (naast alle verliezers) ook een grote winnaar, Pais heeft ineens 4 zetels.


Ik ga niet speculeren of gokken op coalities of andere scenario's maar feit is wel dat Wiels zijn onafhankelijkheidsdroom voorlopig nog niet gerealiseerd wil zien worden, de situatie is nu nog te kwetsbaar én dat de grote instabiele en onbetrouwbare factor (Schotte in de MFK) macht kwijt is en dat is een fijn gegeven omdat deze partij echt een bedreiging is voor de democratie en corruptie/incompetentie hier hoogtij vieren.

Goed, dat was mijn bescheiden mening. Gelukkig zijn er ook andere onderlegde mensen die wat zeggen over Curacao, heeel veel mensen die wat zeggen en vinden over onze klip. Heeeeel veel dank voor deze bijdragen, beste mensen, soms zijn we er blij mee of worden we er blij van en vaak krijgen we kromme tenen, opgetrokken wenkbrauwen of een verdrietig gevoel.

Laat ik positief beginnen, een echt goed stuk komt van de hand van Aart Broek, stond vandaag in de Amigoe; Tegenspraak in het Koninkrijk der Nederlanden
prima verhaal, goede research, een aanrader!

Anders is het met Cynthia Ortega, oud politica met een artikel in het ND. Ai, wat vliegt zij uit de bocht! Verhelderend dat wel, maar Cynthia slaat de plank behoorlijk mis....
- niemand hier (wat zij wel stelt) heeft publiekelijk vraagtekens gezet bij de kosten van een interim kabinet, sterker nog, de minsters zien af van vergoeding en wachtgeld regelingen
- de bevolking heeft helemaal geen kracht getoond zoals zij stelt in haar artikel, er heerst angst en er is door een deel niet met het hart maar onder pressie en met gebruikmaking van omkoping/valse beloften gestemd. Specifiek in het geval van de MFK van Schotte.
- De zin en conclusie 'gebrekkige legitimatie van de rechtsstaat' met de voorafgaande redenering over de legitimiteit van de interimregering is echt onzin, democratische principes, common sense en interpretatie/jurisprudentie van de wetgeving zijn juist basis van dit besluit van de gouverneur na een besluit van de Statenmeerderheid ... ik vind het echt pijnlijk dat een christen-politica op afstand zo concludeert en redeneert...
Sorry hoor, maar ze valt hier echt door de mand en getuigt van een gebrek aan invoelingsvermogen, gebrekkige feitenkennis en daarnaast is ze ook suggestief in haar slotalinea waarin bij de geloofsbeleving en het uitgesproken vertrouwen in God vraagtekens worden gezet. Het valt mij vies tegen van een Curacaose die zegt betrokken te zijn op het eiland... nee dan de eerder genoemde reactie van Aart Broek, als artikel in de Amigoe, veel meer in balans en met verstand van zaken. Vriend Harm; kan jij de internetlink naar het artikel in een reactie plaatsen?

Zo, dat moest even van het hart.. Wellicht hadden jullie al in de gaten dat Ard nu aan het schrijven is en niet zoals gebruikelijk een stukje van de hand van Mariette...
Ondertussen heeft Theo al aangegeven bij de PAR dat hij wel aan de slag wil met een jeugdafdeling, We hebben Marilyn Alcala-Walle een beetje opgeport om hier mee aan de slag te gaan nu ze even afstand neemt... eens zien wat er gaat gebeuren. Het zou wel leuk zijn, die mannen van ons zijn nog steeds met de verkiezingen in de weer en wat Theo betreft is het wel een blijvertje geloof ik (Snuffel maar eens rond op zijn FB).



Ik heb vandaag de start meegemaakt van een driedaags congres over onderwijscompetenties, bekend terrein en ik voel me er weer helemaal bij thuis... Hoewel het nu niet de focus van mijn werk hier is, maar het blijft een belangrijk terrein en aandachtsgebied, zelfs voor een facilitair manager.

Mariette neemt het stokje over met huiselijk wel en wee... een felis dia verder iedereen!

Tja, wat zal ik dan nog op het tapijt brengen. Dat ik vanmorgen naar de Dividivi ben geweest? Dat Rianne mij daar heel fijn heeft geholpen? Dat ze daarna mee naar huis is gegaan en Ellen met haar huiswerk heeft geholpen?
Misschien toch wel leuk om te vertellen. Zulke meiden, daar hebben we wat aan! Ik ben zo blij dat ze voorlopig hier blijft. Ellen was ook heel meegaand, vanmiddag. Het is natuurlijk ook véél leuker om door Rianne geholpen te worden dan door mama. Zo werkt het nou eenmaal.

Morgen maar weer eens aan het poetsen in het appartement. Maandag komen er weer nieuwe gasten!

1 opmerking:

Aart G. Broek zei

Dank voor de belangstelling.
Bizar genoeg verscheen het stuk onder de 'ingezonden brieven', wat niet gebruikelijk is voor een bijdrage van een medewerker van de krant. Belangrijkste blijft natuurlijk, dat de 'column' verscheen. Ook te lezen op m'n weblog : http://verhaal-halen.blogspot.nl/