maandag 1 oktober 2012

Het lijkt allemaal weer normaal...

Lijkt. Best wel. Maar het nieuws staat bol van alle commotie van de afgelopen dagen. In de krant dreigende taal van Wiels: het is oorlog! Er achteraan staat dan: maar ik begin niet met schieten. Las ik een reactie hierop: En Wiels staat op het Riffort naar het noord-oosten te kijken of hij de soldaten al aan ziet komen... Jammer dat er geen plaatje bij stond. Ik zag het zo voor me. Soms moet je er ook maar een beetje humor in zien.
Het bleek uit de berichten ook wel dat iedereen hier in de piepzak heeft gezeten. We zijn door het oog van de naald gegaan, kun je wel zeggen. Want met Schotte zijn geklaag richting Venezuela, Colombia en nog wat bananenrepublieken had hier de vlam wel in de pan kunnen slaan. Nog afgezien van de heetgebakerde achterban van MFK en PS. Het is maar hoe je het bekijkt, wij zien hier wel de beschermende hand van God in...

brak en gesloopt....


Iedereen, behalve Schotte en co, is blij met de nieuwe regering. Met Betrian, die op een nuchtere manier de zaken aanpakt. Totaal niet provocerend. En daardoor zorgt voor de-escalatie.
En nu als de gesmeerde bliksem zorgen dat die nieuwe wet er komt voor een betere screening. Anders zitten we straks in no time weer met een zootje criminelen. Wellicht. Misschien dat er toch ook wel meer mensen wakker zijn geworden... Zoals iemand die zei: wij hebben met de hele familie (30 personen) op de MFK gestemd. Maar dat hadden we nooit moeten doen. Wat een spijt! We gaan weer op de PAR stemmen, we hadden nooit weg moeten gaan.
Hoopgevend, zulke reacties.



Theo is in de stad op op zoek geweest naar mogelijkheden om nieuws te maken/vinden, hij heeft Forti afgestruind en kwam uiteindelijk toch met een scoop op zijn facebook: 'Toch jammer dat alle deuren dicht zaten..... Alle deuren??? Staat daar niet 1 deur open met een mooie auto met HET C1 kenteken!??? Morgen maar proberen binnen te komen'


Thijs was nog steeds niet fit, een beetje koortsig. Toen ging hij klagen over keelpijn. En ja hoor, keelontsteking. Hmm, niet fijn. Hij is vanmorgen wel voor de test gegaan. Door alle consternatie ben ik helemaal vergeten om te vragen of ze ook dyslectie heeft meegetest. Beetje balen, maar dat moet ik van de week nog even vragen. Ik moet ook nog een hele lijst met vragen invullen die in het engels gesteld zijn. Niet echt handig voor mij. Of ik het ook nog even snel terug wilde doen.
Thijs vond het wel leuk. Daarna kakte hij weer in. Thuis dus maar rustig aan gedaan. Tegen de avond liep de koorts ook weer wat hoger op. Die kan morgen nog niet naar school. Dus kan ik niet naar de Dividivi. Tja, soms gaan dingen anders dan je van te voren denkt.

Theo en Arjan denken dat ze de toetsen goed gemaakt hebben. We zullen maar afwachten wat de echte cijfers zijn...Morgen hebben ze allebei Papiamentu. Dat wordt spannend, want daar kunnen ze allebei wel een goed cijfer voor gebruiken. Arjan heeft zich al helemaal suf geleerd op woordjes, nu hopen dat dat ook getoetst wordt!


Geen opmerkingen: