donderdag 18 oktober 2012

Gebed

Zopas hebben we met elkaar gebeden in de kerk. En veel gezongen. Ds. Rudsel heeft een preek gehouden over psalm 27. Ik heb erg mijn best gedaan om de clou te vatten, het lukte redelijk. Omdat het Papiaments was.... We kunnen bang zijn, maar God is erbij. Hij zorgt voor ons. Daarbij haalde hij ook Romeinen aan: Niets of niemand zal ons kunnen scheiden van de liefde van Christus.
We hebben ook veel gezongen. En als laatste het volkslied.
Het is zo fijn om dan met blank en bruin en alles daartussenin samen in de kerk te zitten. Te merken dat je in dezelfde God gelooft.
Bidden jullie in Nederland mee, morgen, dat de verkiezingen eerlijk zullen verlopen. Dat mensen met hun verstand zullen stemmen en niet op emotie. Dat we een eerlijke, betrouwbare regering mogen krijgen, die het beste voor de mensen op Curaçao zoekt. En dat er geen nare dingen zullen gebeuren.

Vanmorgen heb ik het tussenrapport van Ellen gekregen. Met een gesprekje met de juf. Ze doet het goed, onze Ellen. Is heel gemotiveerd. Rekenen gaat steeds beter. Kost thuis nog wel veel tijd, dus daarom moet ze van juf bijhouden hoe lang ze er aan werkt. Op school heeft ze weinig vragen. Juf vertelde dat ze Ellen in de gaten houdt. Als ze grote ogen ziet waar de vragen uitspringen, dan zorgt ze dat Ellen zover komt dat ze haar vragen stelt.
Al met al een lekker kind in de klas.

Tussen de middag ben ik iets eerder van de Dividivi vertrokken om op tijd bij de Albert Schweitzer te zijn. Daar heb ik van de juf van Thijs bladen gekregen om te oefenen met schrijven. Elke dag een bladzij. Vandaag was hij al niet te bewegen om iets te doen. Dat begint goed. Morgen moeten we maar een beloning bedenken: samen een spelletje doen, bijvoorbeeld.
Thuis heeft Ellen zich snel verkleed en een crackertje gegeten, toen zijn we naar Hato gegaan om Rianne op te halen. In de haast vergat ik nog een papier met haar naam mee te nemen. Kwamen we daar, was het vliegtuig al een half uur geleden geland... Oeps. Maar alle mensen waren er nog lang niet door.
We zagen Gerard Buitenhuis ook, die wachtte op de nieuwe dominee en zijn vrouw. Zij waren er eerder door dan Rianne. Konden we elkaar gelijk de hand schudden.
Als laatste passagier was daar dan Rianne. Kon niet missen. Ze was helemaal gaar van de reis, heel herkenbaar. Bij ons thuis kon ze zich even omkleden en hebben we wat gedronken. Thijs en Ellen dachten meteen dat ze iemand gekregen hadden die hen zou vermaken. Daar hebben we even een stokje voor gestoken. Ze waren onmogelijk druk.
Om een uur of 4 zijn we naar de Centrum gegaan en daarna heb ik Rianne 'thuis' gebracht. Een meevallertje: Janwillem was er al. Die kon haar mooi wegwijs maken in het huis.

Ellen mocht vanavond mee naar de kerk. Theo kon Thijs wel naar bed brengen. Daarna hebben de jongens nog zitten kijken naar de Erfenis (een film over een geschiedenis op Curaçao).
Wij hadden mazzel: in de Papiamentstalige gemeente was een dame jarig. We hebben voor haar Kumpleaños felis gezongen (Welgefeliciteerd...) En zij had bolo gemaakt! Heerlijk.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooie psalm, die in deze omstandigheden een lading krijgt. In Nederland lees je hem en denk je , ach ja. Nu lees je hem en denk je: wat moeten we zonder God. Vertrouw op Hem! We leven vol spanning mee en gaan ondertussen gewoon door met ons werk en leven. Een vreemd idee, op één of andere manier had ik er zo graag bij willen zijn. Wel vreemd, zo leuk is het niet.
Liefs Anja