zondag 7 oktober 2012

Er zaten 7 kikkertjes...

Afgelopen nacht hebben we hier een heleboel regen gehad. Het heeft aanhoudend geplenst. Toen ik dus uit bed kwam vanmorgen wist ik niet wat ik hoorde en zag:


De kikkers zijn er weer en zijn met z'n allen in de volgelopen rooi voor ons huis gaan zitten. Een herrie!! Tegen dat het echt licht is stoppen ze met hun gezang. De hele dag hoor je ze niet. Tot het weer donker wordt. Ik hoor nu minstens 3 soorten kikkers. De 'nederlandse' kwaak-kikkers, de fluit-kikker en één soort (zo te horen de meerderheid) die een geluid maakt als of er een hele grote muskiet rondzoemt.


Eigenlijk wel gezellig. Vond ik in Zeewolde ook altijd, daar zaten ze in de sloot vlakbij ons huis. Maakten daar 's nachts ook geweldig veel herrie. Hoort bij de zomer. Hier hoort het duidelijk bij de 'herfst'. Zodra er water in de rooien komt zijn ze er weer.



We hadden vandaag een fijne zondag. Vanmorgen hebben we voor de koffie gezorgd in de kerk. Ik ben vanmiddag even heerlijk naar bed geweest, beetje bijgetankt. Ard was met Thijs en Theo naar de baai. Ze hadden vislijnen mee. Thijs heeft zelfs nog een vis gevangen, maar durfde hem er niet af te halen. Dus dat heeft een andere meneer voor hem gedaan, vertelde hij. Er waren Duitse jongetjes, en een Papiamentse meneer (volgens Thijs). Ard vond het niet lekker aan het strand. Dat gebeurt nooooit! De wind kwam van zee en was fris... In elk geval waren ze voor half 4 al weer thuis.

Vanavond waren we vroeg thuis van de tweede dienst. Dus snel gegeten en Thijs en Ellen vroeg in bed gezwiept. Gisteravond was het zo laat. Dat was vandaag te merken. En aangezien de dames Bolhuis morgen komen is het fijn als ze dan een beetje uitgeslapen zijn.

Ard had vanmorgen nog foto's gemaakt van de rooi, waar dus ook heel veel leguanen op af kwamen.

de Tijgerleguaan, bekend vanwege zijn aanvallen op mensen... ;-)

zoekplaatje... het zijn er minstens 7....
(niet leuk voor kleurenblinden, sorry...)

Iedereen mag komen drinken,
maar soms wordt er nog wel achter elkaar aan gezeten



Geen opmerkingen: