dinsdag 16 oktober 2012

de strop trekt zich strakker...

Oei, oei, oei, er zijn documenten openbaar gemaakt vandaag waaruit blijkt dat er bijzonder veel geld van de Maffiabaas Corallo naar de partner van Schotte is geloodst. En een dag later stond het bij Gerrit S. zelf op de rekening. En dat 3 dagen voor de verkiezingen! Natuurlijk gaat hij alles ontkennen. Allemaal leugens. Iedereen zit hem achterna: de media, Nederland, de nieuwe regering. Je zou er paranoïde van worden als je het al niet was.
Waar zou dan toch het geld voor die boodschappenkaart vandaan komen?? Hoewel, het is nog even afwachten of er echt nog wel zoveel geld is voor de partij van Schotte. Deze gegevens, die boven tafel zijn gekomen, zijn van 2011. Maar néééé, hoe zouden we erbij komen dat hij banden heeft met de Maffia.

Tja, waarom denken we dat toch met z'n allen?
Toch wordt het spannend, vrijdag. Want wat als Wiels met zijn PS te veel stemmen wint?


 
Theo wil 's avond naar de PAR. Lachen, hoor. Hij blijft standvastig. Ard wil eigenlijk wel bij PAIS kijken. Arjan ziet het aan, vindt het best, heeft niet echt een mening. Maar Ellen en Thijs willen ook opblijven, die zijn bang dat ze iets belangrijks missen. Waarschijnlijk is om ongeveer 11 uur hier de definitieve uitslag, althans, zo definitief als het kan zijn op een verkiezingsdag. 't Is tenslotte ook maar de grootte van een stad als Amersfoort. Per stembureau 1000-1400 stemmers. Moet lukken, 11 uur 's avonds. Dus als jullie zaterdagmorgen wakker worden is het wel bekend.
















Vanmorgen kreeg ik een telefoontje van Yudaboyu. Over 2 weken gaat Thijs nog voor een dyslexie-test. Daarna stellen ze het hele rapport op en krijgen we de uitslag. Nog even geduld hebben. Hij kreeg vandaag 'strafwerk' mee: had op een spellingtoets erg veel fouten gemaakt. Nu moest hij alle 10 woordjes 10 keer opschrijven. Het idee is wel goed, veel oefenen! Maar noem het dan liever geen strafwerk. Daarbij moest hij ook nog 5 keer 12 nieuwe woordjes schrijven. En een stuk of 30 woordjes Papiamentu. Gelukkig mocht hij van die 'strafwerk-woordjes' een deel bij de oefentherapeut doen. 2 vliegen in 1 klap.

Ellen heeft weer verder gepiekerd over klokkijken. Kwart voor en kwart over, dat heeft ze al langer gehad en dat gaat dus ook beter. Weer eens tafels geoefend, het blijft goed gaan.

Arjan kreeg vandaag weer cijfers terug: een 7,2 voor Papiamentu!! Veel geoefend, maar het levert ook wel wat op. Super. Een 9,1 voor wiskunde. Terwijl 14 van de 24 een onvoldoende had. Hij had bij nader inzien gister ook al cijfers terug gekregen, maar die had ik nog niet eens gehoord. Het gaat allemaal goed. De 7,2 is het laagste cijfer....

Theo heeft 3 onvoldoendes en 3 voldoendes... die denkt er iets te gemakkelijk over. Eens zien hoe het straks met zijn rapport erbij staat.


Vanmorgen heb ik weer boeken geplakt bij de Dividivi. We komen er wel doorheen, al gaat het langzaam. En het weer: nog steeds windstil. Als we het weerbericht hier mogen geloven blijft het nog minstens 24 uur windstil... Gloeiende, gloeiende!

Geen opmerkingen: