dinsdag 30 oktober 2012

brons....



Vanmorgen hebben Rianne en ik verder geplakt in de bieb. Weer een hele stapel boeken geplastificeerd. Knappen die boeken zo van op. En het is ook veel gezelliger samen, dan alleen.
We hebben met meester Wendel afgesproken dat we volgende week boekenkasten gaan verplaatsen, om meer ruimte te creëren. Er komen dan jongens uit de hoogste groepen helpen met het zware werk.
En ik mag boeken bestellen in Nederland. Dus nu ben ik al de hele avond bezig geweest op Bol.com. Tweedehands, scheelt vaak toch weer een paar euro. We hebben ook al gekeken op marktplaats.nl. Daar heb ik al 2 series gescoord voor een aardige prijs.
Nu nog zien dat we het hier krijgen. Die ene mevrouw dacht dat ze het voor 5 euro per kilo op kon sturen, maar dat lijkt mij niet kloppen. Een pakket in Nederland verzenden kost al 6,75.
Dus: wie wil er een stapeltje boeken meenemen deze kant op??

Vanmiddag is Thijs getest op dyslexie. Nu gaan ze alles in een verslag zetten en dan krijgen we nog een gesprek. Nog even geduld hebben...

Vanavond was het begin van de festiviteiten van de Amstel Curaçao Race. Een happening, al meer dan 10 jaar. Vorige week las Ard dat je je met een groepje van 4 op kon geven om mee te doen. Wat precies de bedoeling was, werd nog niet verklapt. Het had met zwemmen te maken en het was ludiek. Trigger genoeg. Ard heeft zich opgegeven, met Theo, Janwillem en Christa (Veeris-Hebron...).
Om 6 uur moesten ze bij Lions Dive zijn, een sport hotel met groot zwembad, vlakbij het Seaquarium. Het was inderdaad een groot feest. Er deden 18 ploegjes mee, waaronder alle aanwezige Olympische sporters. Sowieso dus al erg leuk. Maar ze hebben ook nog kans gezien om derde te worden. Konden alleen niet winnen van de echte zwemmers.
Ze hebben dikke lol gehad met elkaar en kwamen total loss weer thuis. Janwillem hebben ze ongeveer over de streep moeten trekken.

Verder was het gezellig kletsen met Edith Bosch (judoka, die zien ze donderdag nog in de judo-les), Ranomi Kromo-nog wat, en de rest van de Olympiërs. En de wielrenners, natuurlijk, want daar gaat het vooral om bij de Amstel Curaçao Race. Zaterdag komt het echte fietswerk.

het mannenverslag

We hebben vanavond meegedaan aan het waterspektakel, een estafette a la spel zonder grenzen, maar dan voor team uit Curacao en olympische gasten van de Amstel Curacao Race. Dit jaar waren er, naast de wielrenners (team Rabo, Vacansolei, Liquigas, Kathousha enz) ook wielrensters aanwezig, Marianne Vos met oranje teamleden Loes Gunnewijk ea. Anna van der Breggen was helaas niet mee, Leo van Vliet had haar toch wel uitgenodigd, maar ze moest aan de studie... Maar ook andere toppers,  de BMX'ers, Doiran van Rijsseberge (windsurfen) Edith Bosch (judo) en Ranomi Kromo met VDH en coach Jacco Verhaere onder andere.

Theo neemt de eerste baan voor zijn rekening

met Marianne Vos, team Golden Girls

yes, 3e!!

 het ging er allemaal lekker fanatiek aan toe, niemand wilde voor elkaar onderdoen, maar de sfeer was super. Ook de NOS en TeleCuracao waren er met camera´s. Janwillem heeft zijn Groningse hart opgehaald met Ranomi Kromo en Ard heeft nog een tijd gepraat met Marianne, oh ja Hermen, je moet de groeten nog hebben en ze zei dat je duidelijk kon zien dat we broers zijn! Lachen dan toch... Marianne heeft nog op het Willem gezeten, maar we hebben even gerekend en dat was niet in de tijd dat ik er les gaf.
 
 
Jan Willem en Ard bouwen aan de voorsprong...

Maar goed, 18 teams streden dus om de eer en de mannen zijn samen met teamleden Christa van Dijk en Janwillem de Haan 3e geworden!  Ze mochten op het podium staan met Edith Bosch, Ranomi, VDH, Dorian van Rijsseberge en Jacko Verhaere (bij elkaar goed voor meer dan 10 gouden olympische medailles). de spreekstalmeester zei dan ook dat we een olympische nominatie hebben verdiend voor Rio... da's opsteker toch?

de nummers 1 en 3 met oa Ranomi, Verhaere en VDH.... en wij!

1 opmerking:

Unknown zei

hoi mannen mooi gedaan die 3 plek top .
jammer dat ik er zaterdag niet bij ben
nog even wachten

GR HERMAN