woensdag 10 oktober 2012

2 jaar zelfstandig

Zoals iedereen in Nederland nu wel weet, kan weten..., heeft het Curaçao nog niet veel goeds gebracht. Met dank aan een corrupte, op macht beluste, zichzelf-verrijkende regering. De meeste mensen waren vrij vandaag. Onze nieuwe regering heeft het nu ook eindelijk als nationale feestdag bestempeld. Maar niemand heeft er een feestje van gemaakt. Er was helemaal niks georganiseerd. Dat is heel erg niet-Curaçao! En dat zegt wel iets over hoe men zich nu voelt. Iedereen kijkt met spanning uit naar volgende week vrijdag: de verkiezingen. Wie gaat er winnen, wie gaan er regeren, hoe gaan we de komende jaren verder? Is er nog een toekomst voor Curaçao?


Schotte heeft in elk geval wel weer kans gezien om het nieuws te halen in Nederland met zijn maffia-bende. Er borrelt nog steeds van alles naar boven uit de beerput. Maar van de MFK hoor je even heel weinig, hier. We hebben zo'n idee dat de geldkraan van de Maffia is dichtgedraaid en dat het langzaam uitdooft. Heel goed. Wat je nu nog ziet gebeuren is dat tieners aan de gang zijn voor Schotte: vernielen van materiaal van andere partijen. Ze zijn betrapt en hebben toegegeven dat ze het voor geld deden. Te zien op de foto's hebben ze een leeftijd dat ze nog niet mogen stemmen. Blijkbaar is de MFK voor mensen die wel mogen stemmen niet interessant meer. Als ze er geen geld voor krijgen, tenminste. En juist dat geld is het probleem. Of niet, 't is maar net van welke kant je het bekijkt. PAIS, waar wij voor gaan stemmen, gaat de goede kant uit. Als je de peilingen mag geloven.... altijd risicovol, bij de stembus kunnen mensen nog veranderen.

Ard is vanmorgen het dak op gegaan om de boeien te schilderen. Tot het blik leeg was. Ineens moest ik weer denken aan 13 jaar geleden. Toen woonden we nog in Bunschoten en gingen we uitbouwen. Daarom moest de schoorsteen van het dak. Brr, een eng gezicht. Blij toe dat ik er niet op hoef te klimmen.



De jongens moesten hun kamer opruimen. Wat eigenlijk best snel lukte. Had ik niet verwacht! Ik heb Thijs geholpen, weer Lego! Maar het is best netjes, dus morgen kan ik met een sopje door de slaapkamers.

Onder het eten zei Thijs: Weet u....? 1+1=2, 2+2=4 en toen in een rap tempo door, tot 4096. Reken maar uit. We zaten elkaar aan te kijken. Dit geloof je toch niet. Ook Theo en Arjan zaten met hun oren te klapperen. Je zal maar van rekenen houden en van kletsen. Wat voor werk moet je dan gaan doen? Vast niet accountant met een rekenmachine achter je bureau... Nu ja, hij heeft nog even de tijd om erover na te denken (en wij ook).

Daarbij komen er dan achter elkaar van die diepzinnige vragen: Waarom de Here Jezus nog niet terugkomt. Dan is er geen oorlog meer. Dit naar aanleiding van de Taliban. Hoe hij daar dan aan komt weet ik niet. Jeugdjournaal? Hij pikt ook wel alle ellende van de wereld op, honger, oorlog, rampen, onderdrukking. En elke keer komt hij dan weer uit bij: waarom komt de Here Jezus niet terug, dan is al die ellende voorbij. 7 jaar, en zo bezig met al die problemen....

Voor de rest is het een gewoon kind die graag met Lego speelt en spelletjes met mama doet... Alleen wil hij niet te vaak verliezen. Vanmorgen deden we tussen het werk door 2 spelletjes Blokus. Die verloor hij allebei! Oeps, dan zou hij het liefst het hele spel over de porch smijten. Gelukkig won hij vanmiddag een spelletje Dobbel-Kolonisten.

Wij vonden dat we vanmorgen druk genoeg waren geweest. Dat we best vanmiddag naar de baai mochten. Maar de jongens wilden echt niet mee. Daarom zijn we samen gegaan. Heerlijk.

 


Na het eten (wraps, jammie!) zijn we naar de stad geweest. Misschien dat er nog iets van een feestje was. Maar nee, alleen de gewone gezelligheid van een drukke stad.
We zijn even naar Forti gegaan. Kijk, zei Theo, het hek is nu weer open! Haha. We hebben gekeken bij het regeringsgebouw. Er was niet veel te beleven, zo 's avonds. Toch leuk om er te kijken na alle toestanden van bijna 2 weken geleden.



Op de terugweg hebben we een ijsje gegeten bij het Riffort. Voor een beetje feestgevoel.
Wellicht dat het volgende week zaterdag feest wordt??

Geen opmerkingen: